EL YAPIMI BOHEMIA KRISTAL – GRANAT TASI –

Bohemya kristalleri olduğunu söyleyebiliriz. Birçok mağazada bu kristalleri bulmak mümkün. Prag’dan alınabilecek bir başka özgün eşya ise Granat taşı. Dünya’da sadece bu bölgeden çıkarılabilen Granat taşlarını alırken dikkat edilmesi gereken şey, taşın pirinç tanesinin yarısından büyük olmaması. Daha büyük boyutlardaki taşlar, Hindistan’dan getiriliyor ve kesinlikle orijinal değil. Gerçek granat taşının, pirinç tanesinin yarısından daha büyük bir versiyonu bulunmuyor.

Prag’da granat taşı ve kristal ürünler Çek Cumhuriyeti’ne özgü olan ürünlerin başında geliyor. 14. yüzyıldan beri ülkenin Bohemya el yapimi ürünülerini ve kristallerini cogu magazada bulmak mumkundur. Prag’dan alınabilecek en değerli eşyalar arasındadir.ve bu arada granat tasi dunyada sadece prag bolgesinde cikmaktadir.

granat lal taşının farklı kalitedeki hali Prag’daki birçok yerden alınabilir.. Eğer kendinize ve sevdiklerinize biraz daha ekonomik cam süsleri almak isterseniz eger hediyelik eşya satan magazalarda güzel cam ürünleri, kucuk çiçek vazoları en çok satılan ürünler arasında yer alıyor.